Blog yang berisikan konten bahasa jawa mulai dari dongeng bahasa jawa, legenda bahasa jawa, cerita rakyat bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, hingga pidato bahasa jawa, ada juga aksara jawa serta tembang macapat

02 November, 2015

Berita Pesawat Rusia Jatuh di Mesir Dalam Bahasa Jawa

Pesawat Rusia Jatuh Dalam bahasa Jawa - Pesawat Rusia sing ngusung luwih saka 200 wong tiba neng Sinai tengah, mangkana yekten saka kantor resmi perdana menteri Mesir.

Airbus A-321 lagi wae mabur saka resor Sharm el-Sheikh neng Laut Tengah nuju St Petersburg, Rusia.

Ana pirang-pirang laporan sing bedho babagan nasib pesawat kesebut, klebu praduga pesawat ilang neng dhuwur Siprus.
pesawat-rusia-jatuh

Sebagian gedhe saka penumpang yaiku turis negara Rusia.

Pesawat kesebut dioperasike saka maskapai Rusia, Kogalymavia. Laporan paling akhir ngomongke pesawat kesebut ngusung 217 penumpang lan pitu kru ana njerone.

Awale, ana laporan sing bedho babagan nasib pesawat kesebut, sebagian ngomongke pesawat kuwi ilang neng Cyprus.

Nanging Perdana Menteri Mesir Sharif Ismail mestekne ana jero yekten menawa " pesawat sipil Rusia... tiba neng Sinai".
Baca Juga: Pawarta Bahasa Jawa Banjir
Yekten kuwi muwuhi PM Ismail wis mbentuk komite krisis kanggo nangani kacelakan kesebut.

Pihak otoritas pamaburan Rusia Rosaviatsiya ngetoke yekten menawa pamaburan 7K 9268 mungkur Sharm el-Sheikh nang gebug 06.51 wayah Moskow  lan kudune ketuk neng bandara Pulkovo, St Petersburg gebug 12.10.

Pihak sing nduweni wewenang muwuhi menawa pesawat kuwi wurung ngebaki jadwal kanggo hubungi pangendhali nuli lintas udara neng Siprus 23 menit sawis ucul landas, nuli ngilang saka radar.

Siji pesat tulungan kanggo ngewangi keluarga penumpang wis dibentuk neng bandara Pulkovo, tembung St Petersburg. Kumpulan cerita bahasa jawa

 

Pawarta Bahasa Jawa

Cerita Wayang Bahasa Jawa

Sesorah Jawa

Cekak Bahasa Jawa