Pawarta Berita Bahasa Jawa 2016, Kronologi Bom Sarinah Jakarta Pusat

Blog yang berisikan konten bahasa jawa mulai dari dongeng bahasa jawa, legenda bahasa jawa, cerita rakyat bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, hingga pidato bahasa jawa, ada juga aksara jawa serta tembang macapat

20 Januari, 2016

Pawarta Berita Bahasa Jawa 2016, Kronologi Bom Sarinah Jakarta Pusat

Pawarta berita bahasa jawa 2016 kronologi bom sarinah Jakarta Pusat – Bukti saka rekaman CCTV wektu kedadean ledakan bom Sarinah bali dibukak Mabes Polri marang wartawan. CCTV kuwi disakakne saka Gedung Jaya sing ana neng seberang Gedung Djakarta Teater XXI lan Starbucks Coffee.

Saka pakoleh rekaman kesebut bom anyak njebluk neng Stabucks Coffee gebug 10.39 WIB nang dina Kamis 14 Januari 2016. Banjur sakwise untara sapuluh detik ledakan uga kedadean neng Pos Polisi Sarinah.
pawarta-bahasa-jawa-2016-bom-sarinah-jakarta-pusat
Pawarta Berita Bahasa Jawa Bom Sarinah Jakarta 2016
"Neng Pos Polisi ana Aiptu Dani (panugas) arep nglaporke ana ledakan neng Satarbucks, dumadakan neng kana selak njebluk," tembung Kepala Divisi Humas Mabes Polri Irjen Pol Anton Charliyan, neng Ruangan Humas Mabes Polri, Senen 18 Janurai 2016.
Baca Juga: Pawarta Bahasa Jawa Terbaru
Sakwise ledakan uga kedelok driver Go-Jek nulung simbok-simbok neng prapatan dalan Thamrin Sarinah kesebut. Warga sekitar pada teka tanpa rasa wedi. Dekne kabeh ngrubung lokasi kanggo njupuk foto kedaden.

Wektu kuwi dalan saka arah Patung jaran ditutup , ning dalan saka arah Bundaran HI isih dibukak. "Ya ngonoa warga Indonesia, lucu, ana bom malah rame-rame pada ndelok," tambah Anton.

Neng wektu warga ngrubung lokasi bom, loro wong teroris nganggo ransel katon ngadeg neng buri garis zebra cross saka arah Patung jaran. Jarake dekne kabeh kurang luweh 5 nganti 10 meter saka warga sing pada ngumpul. (Pawarta Berita Bahasa Jawa Bom Sarinah Jakarta 2016.)

Nuli salah sawong teroris sing kawruhan nduwe jeneng Afif alias Sunakim nganggo ransel lan ngenakake topi mlaku menyang arah warga. Nuli telu anggota polisi lalu lintas sing ngamanke situasi njaluk warga supaya ngadohi lokasi.
Baca Juga: Pawarta Bahasa Jawa Banjir
Afif anyak njupuk bedhil lan mbedil saka salah siji polisi ugo warga sipil. Warga mlayu ngadohi lokasi. Warga sing kedelok nganggo kelambi ireng kuwi tewas lan nggeletak neng ngarep Sarinah.

Banjur sawong teroris sing berkomunikasi karo Afif mlaku menyang arah Starbucks. Amarga neng sekitar gedung ana Polisi Provos, dheweke nyedaki polisi kuwi. Nanging polisi durung curiga yen wong kui pamayu. Akhire teroris kuwi mbedhil menyang arah polisi.

Kajaba kuwi, neng area parkir mobil ngarep Starbucks Coffee katon warga asing sing wis ngglimpang dibedhil pamayu liyane. Warga wis mlayu nylametake diri.

"Neng Pos Polisi ana telu wong mati neng panggon. Dekne kabeh yaiku Damar, Riko lan Sugito. banjur neng Starbucks ana papat tewas yakni MA, Afif (pamayu), AM lan WNA Kanada," gamblang Anton.

Anton ngendika polisi sing dibedhil slamet sakwise ndalani operasi. Dheweke yaiku polisi lalu lintas sing ora dibekali senjata bedhil.

"Ora ana polisi tilar dunya, dadi polisi kuwi polantas sing dibedhil neng tengah lampu abang. Dadi ora kabeh anggota polantas nggawa senjata geni," tambahe. Pawarta berita bahasa jawa 2016 kronologi bom sarinah Jakarta Pusat.