Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Tema Peringatan HUT RI Upacara 17 Agustus

Blog yang berisikan konten bahasa jawa mulai dari dongeng bahasa jawa, legenda bahasa jawa, cerita rakyat bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, hingga pidato bahasa jawa, ada juga aksara jawa serta tembang macapat

04 Agustus, 2016

Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Tema Peringatan HUT RI Upacara 17 Agustus

Cerkak bahasa jawa pengalaman pribadi tema Peringatan HUT RI Upacara 17 Agustus ini sengaja kami terbitkan dalam rangka memperingati hari jadi Republik Indonesia yang ke-71 di tahun 2016 yang akan jatuh pada hari Rabu minggu ke-3 bulan ini. Kisah cerita yang kami tuliskan ini sebenarnya merupakan pengalaman pribadi paling mengesankan waktu sekolah karena keceritaan hari itu tidak akan pernah terulang dan tergantikan. Berikut kisah selanjutnya tentang cerkak bertema peringatan HUT RI.

Kanggo mengeti dina ulang taun Kemerdekaan RI neng kuthaku, sajrone iki panitiane nggenti antara pamerentah kutha Madiun lan pamerentah Kabupaten Madiun. Maklum wae, Pendopo Kabupaten Madiun lokasine tepat ana ing ngarep alun-alun kutha Madiun. Sarehdene kuwi, kanggo upacara pengibaran lan pamudhunan gendera, kutha lan Kabupaten Madiun nganggo alun-alun kanthi barengan. Lan tahun 2015 wingi sing dadi panitia kanggo pengetan dina ulang taun Kemerdekaan RI kaping 71 yaiku pamerentah Kabupaten Madiun.
cerkak-bahasa-jawa-pengalaman-pribadi-tema-peringatan-kemerdekaan-hut-ri-17-agustus
Upacara 17 Agustus, ngono biyasane karan, sing mung dianakne sataun pisan eman banget kanggo diliwatake ngono wae. Kuwi amergane, senajan lagi kurang enak awak, aku meksakne kanggo tetap meloni upacara kesebut. Lan, nang perayaan dina ulang taun kamardekan wektu iki aku nduweni akeh cerito.
Baca Juga: Kumpulan Cerkak Bahasa Jawa Terbaru
Wektu nunggu upacara dimulai, aku krungu ana kisah sedhih neng walik jagan upacara sing arep digelar neng alun-alun kutha Madiun. Ana salah sawong staf (wedok) sing ngalami kacelakan nang wektu nerna ulem-ulem upacara sing dititipkan marang dheweke. Wektu numpak montor, dheweke kesrempet lan banjur dheweke tiba menjero selokan sing kebak watu. Wektu ditemokake kurang luwih 1 jam sawise, awake sing teles lan bersimbah getih wis kaku. Neng ngisor jok sepeda montore ditemokake 3 kelambi anyar kanggo ketelu anake sing isih cilik-cilik. Dheweke mati wektu nglakokake tugase.

Sadurung upacara dianyaki, protokol wis njaluk supaya HP dipateni utawa di-silent. Tentu wae suwara sing mekewuhi arep ngrusak kahanan upacara. Ning, entas upacara dianyak, dumadakan wae krungu suwara HP sing cukup sero saka barisan pamawa upacara. Krungu gerutuan pirang-pirang wong amarga jebulna isih ana wae sing ora matuhi instruksi saka protokol kuwi. Sawentara sing liya ana sing geleng-geleng sirah kanthi mangkel.

Mulih saka upacara, aku mutuske kanggo ngaso, amarga awakku krasa adhem panas. Tangi turu daktemokake 5 sms sing mlebu. Saknalika dakbukak, jebulna kabeh ngabarke kabar duka. Sawong Guru sing wis pensiun sataun nuli, wingi awan wis tilar dunya. Innalillahi wa ina ilaihi rojiuun Aku lan kanca-kanca sepakat kanggo takziyah sakwise meloni upacara pamudhunan bendera.

Sawektu sadurung aku mangkat meloni upacara pamudhunan bendera, HP ku muni meneh. Meneh-meneh kabar duka. Wayah iki ngabarke mungkur serorang tangga (sing uga wis gerah tetaunan nuli) amarga kena strok. Innalillahi wa ina ilaihi rojiuun. Jero sadina aku nrima 2 kabar duka.
Baca Juga: Cerkak Hari Pertama Masuk Sekolah
Senajan sabenere ragu-ragu kanggo mangkat, akhire aku melu uga nekani upacara pamudhunan bendera neng alun-alun kutha Madiun. Sajrone upacara, angin bertiup banter banget. Aku nganti kadhemen, sanajan aku wis nggunakne jas sing kandel. Untung wae, upacara bisa neras kanthi lancar.

Kaya rencana awal, sakwise upacara buyar, kami pun cepet takziyah. Sanganti neng kana, kahanan wis sepi, amarga jisim wis dikuburanke nang gebug 3 sore. Keluarga jenat kedelok ikhlas lan tabah. Keluarga asihan ndeleng pangrekasan jenat sak-uga lara. Aku dhewe sempat niliki jenat sak-uga kritis neng rumah sakit, sadina sadurung panjenegan tilar donya. Wektu kuwi aku ora tega ndeleng kondisi mantan guru ku sing kedelok kelaran banget kui. Sawise adzan magrib sing kumandang aku lan kanca-kanca pamit kanggo mulih. Mangkene kisah pengalaman sing ora bakal tak laleake sajroning uripku.

Cerkak bahasa jawa pengalaman pribadi tema Peringatan HUT RI Upacara 17 Agustus di atas merupakan pengalaman kisah cerita yang dituliskan menggunakan bahasa jawa. Buat teman-teman yang nanti akan mengikuti upacara bendera dalam rangka memperingati hari Kemerdekaan Republik Indonesia yang ke-71 pasti bisa juga menceritakannya dalam tulisan serupa.