Cerkak Bahasa Jawa Kolam Susu

Blog yang berisikan konten bahasa jawa mulai dari dongeng bahasa jawa, legenda bahasa jawa, cerita rakyat bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, hingga pidato bahasa jawa, ada juga aksara jawa serta tembang macapat

04 Desember, 2015

Cerkak Bahasa Jawa Kolam Susu

Cerkak bahasa jawa kolam susu – Nang cerito iki aku arep ngrembug siji cerito moral anak jero basa Inggris lan basa Indonesia sing berjudul ”cerito Moral - Kolam sing kebak karo susu”. cerito moral Inggris Indonesia arep dicawiske jero loro basa yaiku cerito Moral Kolam sing kebak karo susu lan moral story a pond full of milk.
Baca Juga: Cerita Bahasa Jawa Legenda Situ Bagendit Jawa Barat
Mubarang pas, sawong raja ngongkonke marang pangerja kanggo nduduk siji kolam. Sakwise kolam kesebut diduduk sang raja nggawe siji pengumuman sing berisi menawa saben endhas keluarga kudu nggawa segelas susu lan mlebokake dheweke kejero kolam. Dadi kolam arep kebak terisi susu keesokan dinane. Sakwise nrima kongkon kuwi kabeh wong mulih keomah masing-masing.

Sawong lanang jaga kanggo njupuk susu bengi kuwi. Dheweke mikir menawa amarga sawonge anak nggawa susu, dheweke bisa wae nggawa segelas banyu lan ndhuwitake dheweke kejero kolam.

Amarga nang bengi dina mesti arep gelap ora arep ana wong sing ngengertenane. Dadi, dheweke cepet lunga lan ndhuwitake banyu kejero kolam lan bali meneh. Esuk dinane, sang raja teka kanggo mengunjungi kolam lan dheweke kaget banget amarga kolam kesebut mung berisi karo banyu.
Baca Juga: Cerita Rakyat Bahasa Jawa Kedadean Gunung Merapi
Apa sing kedadean yaiku ngisor sawonge mikir padha kaya sing liya menawa “aku ora butuh ndhuwitake susu kejero kolam kesebut amarga wong liya arep mayokake dheweke”.

Mangkanaa mau siji cerkak bahasa jawa kolam susu sing bisa aku kanggoke liwat ping update iki karo judul “cerito Moral - Kolam sing kebak karo susu”. Muga-muga cerito kesebut bisa ngguna kanggo awake dhewe kabeh.